Hagymalekvár

2020.04.03

Legyél te a konyha zsenije. Csinájjá hagymalekvárt. egyszerű és gyors ja ... és nagyon finom.

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK
 1000 g lilahagyma
 800 g cukor
 4 babérlevél
 2 darabka fahéj
 6 szegfűszeg
 100 g szultána mazsola
 100 g száraz fehérbor
 200 g vörösborecet
 1 tk só

Elkészítés

1.Hámozza meg a hagymát, tegye hideg vízbe, majd szeletelje fel.

2.Tegye a szeletelt hagymát, a cukrot, az összes többi hozzávalót a keverőedénybe, és főzze 45p/100fok/1-es fokozaton a párolókosarat téve a keverőedény fedelére a mérőpohár helyett.

3.Főzze további 15p/Varoma//1-es fokozaton.

4.Tesztelje a lekvár sűrűségét. Tegyen egy kevés lekvárt egy kistányérra, és döntse meg. Ha a lekvár kemény és nem folyik meg, elkészült. Szükség esetén hosszabbítsa meg a főzési időt néhány perccel Varoma hőfokon

Tipp: minél kisebb lila hagymát használsz annál finomabb lesz "Nótár László"