Gluténmentes zsemle

2020.04.03

Hozzávalók:

200 g mandula
30 g útifű maghéj (psyllium)
 2 tk gluténmentes sütőpor
 1 tk só, ízlés szerint
 3 tojásfehérje
 30 g almaecet
 250 g víz, forrásban lévő

Elkészítés:

1. Melegítse elő a sütőt 180C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegye félre.
2. Tegye a mandulát, az útifű maghéjat a keverőedénybe, és darálja 10mp/9-es fokozaton.
3. Adja hozzá a sütőport, a sót, és keverje 2mp/6-os fokozaton.
4. Adja hozzá a tojásfehérjét, az almaecetet, és dagassza 20mp/fokozaton.
5. Adja hozzá a forrásban lévő vizet, és dagassza tovább 1p/fokozaton. A tészta ragacsos lesz, de a spatulával eldolgozható.
6. Ossza a tésztát 5 egyenlő méretű darabra, formázzon zsemlét belőle és helyezze az előkészített tepsire. Süsse az előmelegített sütőben (180oC) 45-50 percig, vagy amíg megpirul.
7. Szedje a zsemléket egy rácsra, és hagyja kihűlni.